ActualNews

40 de tone de ajutoare din România, pentru Siria

Două avioane de transport C-27J Spartan, încărcate cu lucruri necesare oamenilor afectați de cutremure, au decolat azi spre Siria. O aeronavă are ca destinaţie oraşul turc Gaziantep, iar cealaltă capitala Libanului, Beirut. Misiunea se desfăşoară sub egida Protecţiei Civile Europene.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că se vor efectua mai multe transporturi care vor distribui cele 40 de tone de echipamente.

„Vorbim de peste 40 de tone care pleacă în ambele părţi ale Siriei, în zona de nord-vest şi în zona care este sub autoritatea Guvernului sirian, vorbim de asistenţă umanitară, echipamente, corturi, saltele, paturi, tot ce este nevoie pentru situaţia care este acum în ambele zone din Siria”, a declarat Arafat, la Baza 90 Transport Aerian Otopeni.

El a precizat că misiunea se desfăşoară sub egida Protecţiei Civile Europene şi se vor efectua mai multe transporturi care vor distribui cele 40 de tone de echipamente.

„De ieri ni s-a dat verde din partea Protecţiei Civile Europene, pentru că facem misiunea sub egida lor, şi s-a stabilit că pentru partea unde este Guvernul sirian vor fi predate la Beirut, unde vor fi reprezentanţi ai Naţiunilor Unite şi vor ajunge în Siria la Semiluna Roşie care care se va ocupa de distribuirea lor, iar cealaltă o să aterizeze în Turcia, de unde vor fi preluate de Naţiunile Unite – Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, care va răspunde de distribuirea lor echidistantă la populaţia care are nevoie în zona de nord-vest a Siriei”, a precizat Arafat.