News

Un vaccin combinat ce vizează COVID-19 şi gripa; proiect Pfizer-BioNTech

La jumătatea lunii octombrie, laboratorul american de biotehnologie Novavax a anunţat „rezultatele pozitive ale studiului clinic de faza 1 şi 2” a unui vaccin candidat de acest tip.

Cele două laboratoare au dezvoltat deja unul dintre cele mai bine vândute vaccinuri anti-COVID-19 din lume.

Un vaccin combinat care utilizează tehnologia ARNm „ar putea simplifica practicile de vaccinare împotriva acestor doi agenţi patogeni respiratori, ceea ce ar putea duce la o mai bună acoperire vaccinală pentru ambele boli”, a declarat Annaliesa Anderson, director ştiinţific la Pfizer, citată într-un comunicat.

Pfizer şi BioNTech se alătură altor laboratoare care încearcă, de asemenea, să dezvolte un vaccin combinat: Moderna a dat startul primei faze a unui studiu asupra unui vaccin împotriva gripei şi COVID-19, a confirmat compania americană, joi, în marja anunţării rezultatelor sale trimestriale.

La jumătatea lunii octombrie, laboratorul american de biotehnologie Novavax a anunţat „rezultatele pozitive ale studiului clinic de faza 1 şi 2” a unui vaccin candidat de acest tip.

Până în 2020, BioNTech şi Pfizer au reuşit să creeze rapid şi cu succes primul vaccin din lume aprobat împotriva COVID-19, care a generat venituri de miliarde de dolari pentru ambele companii.BioNTech, cu sediul în Mainz (vestul Germaniei), va fi responsabilă de testarea siguranţei, a răspunsului sistemului imunitar şi a dozei optime a unui vaccin candidat combinat, prin recrutarea a 180 de voluntari sănătoşi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 64 de ani în Statele Unite, potrivit unui comunicat. Perioada de monitorizare a fiecărui participant va fi de şase luni.