ActualEntertainment

Promenada urbană în București: duminică va fi închisă o parte din Calea Victoriei. Restricții de trafic

Spectacolele de teatru pentru copii, atelierele interactive și expozițiile se află în programul celui de-al doilea weekend al evenimentului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, a transmis Primăria Capitalei.Foto: Arhivă / Inquam Photos

De această dată, traseul de pe Calea Victoriei se deschide pentru pietoni doar duminică, 7 mai, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 10:00 şi 22:00.

„Locuitorii Bucureștiului și turiștii se vor putea bucura de programul artistic realizat în colaborare cu instituțiile culturale ale Capitalei. De la spectacolele de teatru pentru copii ale Teatrului de Animație Țăndărică și ale Teatrului Masca la expozițiile tematice ale Muzeului Municipiului Bucureşti la Casa Filipescu Cesianu, evenimentele „Străzi deschise” vor anima atmosfera de weekend și vor putea fi descoperite de vizitatorii care traversează Calea Victoriei pe parcursul zilei de duminică. În zona Muzeului Național de Istorie a României, Teatrul Ion Creangă îi invită pe cei mici la un atelier interactiv – spectacol muzical. Actorii Andreea Mera și Alexandru Prica vor interpreta mai multe piese alături de copiii care vor fi angrenați într-un joc distractiv”, mai arată primăria.

Expoziția internațională anuală „WORLD PRESS PHOTO” (Fundația Eidos) se alătură programului „Străzi Deschise – București, Promenadă urbană” cu cea de-a 66-a ediție și va putea fi vizitată de publicul larg în perioada 5 mai – 5 iunie, în Piața Universității.

Expoziția cuprinde 120 de fotografii ce surprind evenimente importante din întreaga lume: de la războiul de agresiune din Ucraina și impactul lui asupra oamenilor, până la efectele crizei climatice și protestele civile din jurul lumii. Expoziţia „WORLD PRESS PHOTO” este adusă în România de Fundația Eidos, organizată cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin ARCUB și finanțată de Ministerul Culturii.

Restricții rutiere

În data de 7 mai 2023, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi Dem. I. Dobrescu. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

PROGRAM ARTISTIC „STRĂZI DESCHISE”  7 MAI 2023

DUMINICĂ 7 mai 2023

Piața Universității

10:00 – 22:00: Expoziția „WORLD PRESS PHOTO” (Fundația Eidos)

Zona Calea Victoriei – Muzeul Național de Istorie a României 

11:00 – 12:00:Atelier interactiv – spectacol muzical (Teatrul Ion Creangă)

18:00 – 19:20: Spectacol de teatru – „CLOVNII” (Teatrul Masca)

Zona Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu Cesianu  

10:00 – 17:30:

–        Expoziția permanentă „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”

–        Expoziția permanentă „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani”

–        Expoziția tematică „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani”

Zona Calea Victoriei – Muzeul Național de Artă al României

18:00 – 19:00: Spectacol de teatru – „Motanul Încălțat” (Teatrul de Animație Țăndărică)