EntertainmentNews

Ziua Mondială a Apei: tema anului 2024 “Apă pentru pace” #apecurateasumate

22 martie, Ziua Mondială a Apei, are ca scop concentrarea atenției asupra importanței apei. În 2024, tema Zilei Mondiale a Apei este “Apă pentru Pace”.

De-a lungul timpului, au existat mai multe cazuri de cooperare decât conflicte legate de apă, dar mai sunt multe de făcut. Trebuie să acționăm pe baza faptului că apa nu este doar o resursă care trebuie folosită – este un drept al omului, de nelipsit fiecărui aspect al vieții.

La nivel local și national, diferiți utilizatori – în special apă și canalizare, utilități, energie, alimentație și industrie – trebuie să coopereze printr-un sistem integrat de resurse de apă, să abordeze și să promoveze un management și o economie circulară care să îndeplinească drepturile omului.

Apele transfrontaliere sunt esențiale pentru pace și prosperitate, iar guvernele ar trebui să coopereze la nivel bilateral, regional sau global, de exemplu prin înscrierea și punerea în aplicare a Convenției Națiunilor Unite privind Apa și a Convenției privind Cursurile de Apă.

Cu toții avem un rol de jucat, ca indivizi putem folosi apa mai atent, reducând impactul asupra mediului și infrastructurii de apă. De asemenea, putem alege conducători, companii, organizații și alte  instituții să dea socoteală pentru obligațiile și promisiunile lor legate de apă.

În viața noastră profesională, ne putem asigura de asemenea că toate activitățile noastre se desfășoară în mod responsabil, cu protejarea resurselor de apă și a ecositemelor, conform legii.

Cu toții trebuie să ne unim în jurul apei și să o folosim responsabil, punând bazele unui MÂINE MAI STABIL ȘI PROSPER.

Și pentru că apa ne afectează pe toți, avem nevoie ca toată lumea să ia măsuri. Adica si tu!

Tu și familia, școala și comunitatea ta pot face diferența schimbând modul în care folosiți, consumați și gestionați apa în viața voastră.

Acesta este un moment o dată la o generație, pentru ca lumea să se unească în jurul apei. Joacă-ți rolul. Fă ce poți!

In cadrul proiectului „Ape curate asumate”, sustinut de Aqua Carpatica, ne vom intalni  vineri 22 martie, cu elevii Scolii Gimnaziale „Petre Ghelmez” din sectorul 2, Bucuresti.

Si, ca sa imbinam  celebrarea apei si cu meteorologia, avand in vedere ca sambata, 23 martie, este si „Ziua Meteorologiei”, vom desfasura impreuna o sesiune de informare privind puritatea apei si felul in care diferitele ei forme de agregare: solid, lichid si gazos afecteaza meteorologia.

Desigur ca desenul si jocul nu vor lipsi, in timp ce vom discuta despre apa si emotiile noastre interioare. Iar apa ne va fi asigurata de Aqua Carpatica.

https://youtube.com/watch?v=cX3z9p9jTKs%3Fversion%3D3%26rel%3D1%26showsearch%3D0%26showinfo%3D1%26iv_load_policy%3D1%26fs%3D1%26hl%3Dro%26autohide%3D2%26wmode%3Dtransparent

Anii trecuti, echipa #apecurateasumate a acordat Diplome elevilor Scolii Generale „Petre Ghelmez” .

Apa oferita pentru o hidratare corecta, cat si informarea din cadrul evenimentelor „Magia apei informate” si „Ape curate asumate”, desfasurate in ultimii opt ani, prin sustinerea Aqua Carpatica, au ajutat copiii sa invete si sa inteleaga mesajul de puritate al apei.

Inca din ciclul scolar primar, elevii scolii au beneficiat in mod constant de intalniri si ateliere in cadrul evenimentelor #apecurateasumate, sustinute de Aqua Carpatica, in care au facut cunostinta si s-au imprietenit cu apa, dar si cu emotiile – apele noastre interioare.

Alaturati-va celor ce sustin apele interioare si exterioare cat mai limpezi si curate!

Evenimentul lunar “APE CURATE ASUMATE” este organizat  de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro). Detalii pe blogul proiectului #apecurateasumate.

Ziua Mondială a Apei este doar una dintre modalitățile prin care tema apelor este evidențiată; mai jos sunt câteva activități legate de ape:

Cele mai populare 3 acțiuni:

  • Economisiți apă: faceți dușuri mai scurte și nu lăsați robinetul să curgă când mă spăl pe dinți, fac vase și pregătesc mâncarea.
  • Nu mai poluați: nu aruncați deșeuri alimentare, uleiuri, medicamente și substanțe chimice în toaleta sau în canalizare.
  • Mâncați local: cumpărați alimente locale, de sezon și căutați produse făcute cu mai puțină apă.
  • Protejați natura: Plantați un copac sau creați o grădină de ploaie – utilizați soluții naturale pentru a reduce riscul de inundații și pentru a stoca apă.
  • Fii curios: află de unde provine apa și cum este împărțită și vizitează o stație de epurare pentru a vedea cum sunt gestionate deșeurile mele.
  • Curățare: participați la curățarea râurilor, lacurilor, zonelor umede sau plajelor mele locale.