ActualEconomic

Acțiune pentru combaterea evaziunii fiscale și a protejării siguranței alimentare

Pe 17 decembrie, polițiștii sibieni împreună cu reprezentanții D.S.V.S.A. Sibiu au desfășurat o amplă acțiune pe linia combaterii evaziunii fiscale și protejării siguranței alimentare a cetățenilor pe raza localității Rășinari. Controalele efectuate în Piața Agroalimentară de pe raza localității Rășinari au vizat legalitatea activităților comerciale, respectarea normelor igieno-sanitare de către comercianți, dar și protejarea bugetului consolidat al statului.

Acțiune pe combaterii evaziunii fiscale și protejării siguranței alimentare.

,,În urma verificărilor efectuate cu privire la activitățile comerciale a 2 agenți economici si 8 producatori agricoli, au fost constatate nereguli ce au atras aplicarea de sancțiuni contravenționale. Astfel, polițiștii sibieni au aplicat o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea obligației folosirii aparatelor de marcat electronice fiscale, precum și un avertisment scris în conformitate cu prevederile Legii nr. 145/2014, pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării și distrugerii 162 de kg de carne pentru care nu existau documente de proveniență si nu erau îndeplinite normele sanitar-veterinare de comercializare. Suma de 640 de lei nefiscalizată a fost confiscată. Reprezentanții D.S.V.S.A. Sibiu au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.800 de lei, pentru neregulile depistate pe linia respectării normelor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor” a precizat Elena Welter, Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.