Economic

Emisii zero de CO2 in industria de anvelope la Oradea

Producătorul finlandez de anvelope Nokian Tyres a decis să investească 650 milioane de euro în România. Pentru construcţia unei uzine de anvelope, care va fi prima fabrică cu emisii zero de CO2 din industria de anvelope. 

Va fi construită la Oradea, va produce anual 6 milioane de cauciucuri, şi va avea 500 de angajaţi. Finlandezii au ieşit de pe piaţa din Rusia din cauza războiului. Nicolae Ciucă a salutat decizia gigantului finlandez.

Noua uzină de tip greenfield va fi amplasată la Oradea, în nord-vestul României, în apropiere de graniţa cu Ungaria. Capacitatea anuală de producţie a uzinei va fi de şase milioane de anvelope, cu posibilitatea de extindere în viitor. Alături de uzină va fi construită şi o facilitate de stocare şi distribuţie a anvelopelor, relatează Agerpres.

“Această investiţie este una strategică pentru a ne permite creşterea viitoare. O facilitate de producţie de talie mondială în Europa est crucială pentru a obţine capacitate suplimentară şi a crea o platformă de producţie echilibrată pe măsură ce punem la punct un nou Nokian Tyres fără Rusia”, a declarat directorul general de la Nokian Tyres, Jukka Moisio.

Prima fabrică cu emisii zero de CO2 din industria de anvelope va avea sute de angajaţi

La viitoarea uzină de la Oradea, unde ar urma să lucreze aproximativ 500 de angajaţi, vor fi produse în special anvelope pentru autoturisme şi UV-uri care vor fi vândute în principal pe piaţa din Europa Centrală.