EntertainmentLifestyle

Bucureștenii vor avea 2 spații verzi noi

Cele două spații verzi vor fi localizate în Sectorul 6 al Bucureștiului, în zona Parcului Dreptății și pe Bulevardul Preciziei, pe terenurile puse la dispoziție de ADP Sector 6.

Două spații verzi moderne și sustenabile, cu o suprafață totală de 3.000 de metri pătrați, vor fi amenajate în București și deschise publicului în prima jumătate a anului 2024, grație unui  proiect intitulat „Act Today for a Greener Tomorrow: From a Grey City to a Greener One”. 

Acestea vor fi amenajate ca locuri de relaxare și socializare, oferind rezidenților o oază verde în mijlocul aglomerării urbane. Proiectul se concentrează pe dezvoltarea urbană sustenabilă și implementarea principiilor economiei circulare, după cum arată inițiatorii, într-un comunicat.

Ambele spații verzi vor fi renovate peisagistic și vor fi dotate cu mobilier urban din materiale reciclabile, cum ar fi bănci și pergole din lemn. Vor fi instalate sisteme de captare și drenare a apei pluviale pentru a fi utilizate de plantele din aceste spații. De asemenea, vor fi amplasați senzori de măsurare a calității aerului. Infrastructura de colectare separată a deșeurilor va fi disponibilă, împreună cu panouri fotovoltaice care vor asigura iluminarea eficientă a spațiilor verzi.

Pe lângă facilitățile fizice, cele două spații de regenerare urbană vor avea și puncte de informare pentru cetățeni, unde vor fi disponibile materiale educaționale despre dezvoltarea urbană sustenabilă, accesibile prin scanearea codurilor QR. Proiectul include și o componentă de educație pentru mediu, care va fi implementată în toate școlile din Sectorul 6 prin intermediul unor materiale educaționale video de tip TED.

Bucureștiul se numără printre capitalele europene cu cel mai mic număr de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, iar acest proiect reprezintă un pas important în direcția corectă. Ne bucurăm că putem oferi bucureștenilor aceste spații verzi moderne și sustenabile, care vor contribui la îmbunătățirea calității vieții și protejarea mediului înconjurător. Scopul nostru este de a promova conceptul de hub inteligent de regenerare urbană și de a consolida importanța protejării mediului înconjurător„, a declarat Anda Sebesi, Director de Comunicare la Asociația CSR Nest.

Amenajarea acestor spații verzi reprezintă un pas înainte pentru București în eforturile de creare a unui oraș mai verde și mai sustenabil, oferind o oază de natură în mijlocul aglomerării urbane și promovând educația privind protejarea mediului înconjurător.

Proiectul este susținut financiar de Fundația Coca-Cola prin programul lor de finanțare, New World Program, și va fi dezvoltat de Asociația CSR Nest în parteneriat cu Administrația Domeniului Public Sector 6 (ADP Sector 6).