ActualNews

Greva demnității profesorilor. Un NU hotărât ofertei guvernului

Sindicaliştii din Educaţie au refuzat oferta Guvernului pentru încetarea grevei, a anunţat joi, în Piaţa Victoriei. preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor.

„Colegii veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un NU hotărât, acestei oferte. Greva declanşată de noi este o grevă care nu mai este legată în acest moment numai de revendicări salariale, este o grevă pentru demnitate, este o grevă pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învăţământ, este o grevă pentru respect. Vreau astăzi, în numele colegilor mei, să fac un gest care aparent este simbolic. Această carte reprezintă esenţa proiectului România Educată. Din păcate, în acest moment, prin atitudinea Guvernului, prin atitudinea Parlamentului României devine un conţinut lipsit de sens şi o las aici, în faţa dumneavoastră, împreună cu un pix, pentru a se înţelege că România se îndreaptă către statutul de România eşuată”, a declarat Marius Nistor. 

În Piața Victoriei se află peste 10.000 de profesori. Alături de profesori au venit și elevii pentru a-și susține dascălii.

În acest timp, Klaus Iohannis vizitează împreună cu președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier câteva unități de învățământ din Sibiu. Cei doi președinți au vizitat și Colegiul Național Samuel von Brukenthal din Sibiu, colegiu unde Klaus Iohannis a fost profesor de fizică până în anul 2000. Iohannis și Steinmeier s-au întâlnit și cu elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, unde prima doamnă, Carmen Iohannis, predă limba engleză. Soția președintelui, care nu s-a alăturat grevei colegilor profesori, a afirmat că grupul de elevi care i-a întâmpinat pe cei doi șefi de stat „au venit din proprie inițiativă”.