EntertainmentNews

„Măștile Zeului” volumul despre misterele și miturile Orientului

Cartea Mitologia orientală explorează puterea și felul cum s-au dezvoltat miturile pe parcursul a cinci mii de ani în Egipt, Mesopotamia, India, China, Japonia, Tibet.

„Singura mare poveste a omenirii”, așa cum numea profesorul american Joseph Campbell totalitatea miturilor și simbolurilor universale, este cea care ne influențează existența încă din cele mai vechi timpuri, în viziunea sa. „«Mitul», după cum văzuse Thomas Mann și după cum mulți dintre psihologii abisali vor fi de acord, este întemeierea vieții; el este schema atemporală, acea cucernică formulă în care intră viața, în timp ce din inconștient își reproduce trăsăturile”, preciza Joseph Campbell la începutul vastei sale opere, care a apărut în urma experiențelor trăite în timpul anului său sabatic petrecut în India și Asia de Est.

După primul volum din seria „Măștile Zeului”, Mitologia primitivă, în care autorul prezintă cititorilor izvoarele miturilor universale și arată cum acestea ne-au modelat înțelegerea lumii, văzută și nevăzută, de-a lungul timpului, Editura Trei oferă cititorilor pasionați de acest subiect ocazia incursiunii într-o lume fascinantă, cea a Mitologiei orientală.

Cel de-al doilea volum, recent publicat în colecția „Misterele inconștientului colectiv”, le va da deschide acestora porțile Orientului pentru a explora puterea și felul cum s-au dezvoltat miturile pe parcursul a cinci mii de ani în Egipt, Mesopotamia, India, China, Japonia, Tibet.

Ampla lucrare „Măștile Zeului” mai cuprinde încă două volume în curs de apariție la Editura Trei, Mitologia occidentală și Mitologia creativă.

Aceasta conține mitologia din întreaga lume, din antichitate și până în zilele noastre, și reprezintă o moștenire în permanentă evoluție și „un monument de învățătură, uimire și înțelepciune, conceput cu îndrăzneală și scris cu măiestrie de un om care se regăsește firesc atât în universul spiritual oriental, cât și în cel occidental. Din punct de vedere al conținutului, ca întindere temporală și anvergură spațială, dar și ca relevanță pentru necesitățile unei epoci, această lucrare este de neegalat”, caracteriza Henry A. Murray, profesor la Universitatea Harvard, opera „Măștile Zeului”.

Mai multe despre viața și opera celebrului specialist în mitologie, cei interesați pot afla pe site-ul Joseph Campbell Foundation.

Joseph Campbell (1904-1987), autor și profesor american renumit pentru munca sa în domeniul mitologiei, a călătorit mult și a scris numeroase cărți, printre care bestsellerurile Eroul cu o mie de chipuri și Miturile care ne învață să trăim.

La Editura Trei a mai apărut Puterea mitului (în dialog cu Bill Moyers), carte care poate fi achiziționată atât în format tipărit, cât și sub formă de ebook.