Mediu

“Dacia Spring” – cea mai eficientă mașină electrică din Europa la testele GreenNCAP

GreenNCAP este o organizație relativ nouă înființată de către cei de la EuroNCAP. Față de cea din urmă organizație, GreenNCAP se ocupă cu monitorizarea emisiilor de gaze cu efect de seră și cu consumul de energie al mașinilor pe perioadele de fabricație și de utilizare. Tocmai pentru asta, GreenNCAP a lansat programul Life Cycle Assesment pentru a testa aceste emisii și consumul de energie.
Potrivit rezultatelor, Dacia Spring este considerată cea mai eficientă mașină pe piața din Europa. Specialiștii de la GreenNCAP au ajuns la concluzia că modelul produs în China are un volum de 21 de tone de dioxid de carbon pe toată durata sa de viață, de la momentul fabricației, până la sfârșitul utilizării sale pe o durată medie de 16 ani și 240.000 de kilometri.

Mai mult, pentru a fi produs și utilizat în condițiile stabilite de acest test, Dacia Spring are nevoie de numai 134 de MWh de energie, consum mediu.

Pe locul 2 în clasamentul mașinilor electrice se află Tesla Model 3, cu un volum de 28 de tone de CO2 pentru toată durata sa de viață și cu un consum de energie mediu de 158 de MWh.