Entertainment

Un Paradis pentru concediu

Pornind de la afirmatia lui Mark Twain care spunea ca : “Mauritius a fost creat primul si abia apoi Raiul, iar Raiul a fost copiat dupa Mauritius”, acest paradis real ne ofera adevarate minuni ale naturii, monumente puternic incarcate de istorie, resorturi luxoase si o atmosfera extraordinara de liniste pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le simtim o data in viata.

4

Cunoscuta si ca Republica Mauritius (denumirea oficiala) insula se afla la aproximativ 2.000 de km de coasta continentului African. Aceasta minunata insula este faimoasa si datorita pasarii Dodo, care a existat doar in acest colt de paradis, cat si pentru elementele distinctive ramase in urma anilor de colonizare.

5

Dar…cum putem ajunge in paradisul aflat in mijlocul Oceanului Indian?

Categoric cu avionul ! Pe insula se afla doua aeroporturi: cel mai mare se numeste Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport si este pozitionat la 48 de km de capitala insulei si anume Port Louis, considerata cea mai deosebita localitate datorita contopirii culturilor precum cea indiana, africana, europeana, chineza sau orientala.

Vremea pe insula Mauritius este foarte placuta, un mare avantaj al acestei destinatii fiind faptul ca poti face bai in Oceanul Indian pe intreg parcursul anului, datorita temperaturilor ridicate ale apei. Insa daca va doriti o vacanta perfecta din punct de vedere al vremii ar trebui sa stiti ca cele mai potrivite perioade ar fi intre lunile mai – iunie si septembrie – decembrie. Localizata in emisfera sudica, anotimpurile sunt opuse celor din Europa, astfel iarna geroasa pentru noi, inseamna o vara superba pe insula, cu temperaturi generoase intre 20 si 30 de grade Celsius.

6

In mod surprinzator, pe aceasta insula luxul este accesibil, deoarece Mauritius ofera unele dintre cele mai avantajoase si variate oferte, de la resorturi si hoteluri somptuoase, ce detin terenuri de glof, spa-uri si alte atractii, pana la hosteluri la care poti cunoaste o multime de alti turisti din intreaga lume.

Pentru amintiri memorabile, nu ezita sa incerci si scuba-diving sau chiar o plimbare pe plaja cu caii, oferita de Centre Equestre de Riambel.

7

 

topping. Souffle jelly beans bonbon.