Mediu

Incendiu Thassos august 2022: Ce zone sunt afectate?

Incendiu Thassos august 2022. În noaptea de miercuri spre joi, în stațiunea Skala Potamia a izbucnit un incendiu. Potrivit autorităților, flăcările au scăpat de sub control, iar zonele Koinira și Limenaria au fost evacuate.

Imediat după ce seara s-a lăsat, incendiul a izbucnit, ceea ce a făcut aproape imposibilă intervenția pompierilor cu avioane de stins flăcările.

Acesta este și principalul motiv pentru care incendiul s-a extins rapid.

Oamenii au fost anunțați de 112 pentru a evacua zona

Încă de la primele ore ale dimineții, Protecția Civilă a trimis un mesaj de la 112 pentru a evacua oamenii din Koinira către Limenaria.

Doi voluntari au fost răniți în timpul intervenției

Potrivit presei elene, peste 102 pompieri, cu 33 de autovehicule, intervin pentru stingerea flăcărilor. Totodată, au fost mobilizate 6 avioane și 6 elicoptere.

Pe grupul Forum Thassos, românii relatează că în unele zone nu se simte fumul, în timp ce se vede intervenția pompierilor în zonă.

Potrivit Departamentului de Pompieri, doi voluntari au fost răniți, în timpul nopții, în timpul intervenției.

„Vedem 4 avioane și un elicopter de pe Golden Beach. 7:50 doar fum, 8:18 se văd flăcări moderate. Elicopterul se alimentează cu apa în aproximativ 6-7 minute, se mișcă foarte repede! Două dintre avioane au aterizat pe apă mai devreme. Pe plaja Golden, fumul nu se simte, iar totul se desfășoară natural aici”, a declarat o româncă pe grupul de Facebook.