7 jocuri tradiționale pe care ar trebui să le jucăm mai des cu prietenii
Cand esti pasionat de jocuri de societate este distractiv și intresant. Pentru că îți oferă posibilitatea de a interacționa mai des cu prietenii, de a fi alături de ei în timpul liber. În plus, jocurile de societate provoacă și eliberarea de hormoni ai fericirii, care te fac să fii mai vesel, mai plin de viață și de compasiune.
Jocurile sunt cele mai bune modalități de a te distra și de a scăpa de plictiseală, mai ales când ai nevoie de o pauză. Unele dintre ele sunt menite să fie jucate pe cont propriu, altele necesită minim doi jucători. Jocurile sunt și o oportunitate pentru vârstnici de a-și îmbunătăți abilitățile cognitive și de a-și stimula creierul pentru a preveni dezvoltarea unor boli care apar la bătrânețe. Astfel de hobby-uri au efect pozitiv asupra sănătății, ele promovează socializarea și crearea de relații de prietenie sănătoase.
Care sunt cele mai apreciate jocuri tradiționale?
Mulți oameni preferă jocurile de societate tradiționale în timpul liber, pentru a se distra alături de cei dragi – rude și prieteni.
1. Șahul
Jocul de șah este atractiv și greu de stăpânit; el este jucat de doi adversari pe o tablă de șah, care sunt pasionați de strategiile super distractive ale acestuia. În ziua de astăzi, poți juca șah cu prietenii, sau te poți alătura unei comunități competitive de șah.
2. Table
Acest joc tradițional este foarte iubit de români, pentru că le oferă o pauză de la stresul și rutina zilnică, un moment de relaxare și de divertisment. În general, jocul de table aduce doi oameni împreună, le întărește relația de prietenie, îi face să trăiască o stare de fericire și voie bună.
3. Macao
Printre cele mai populare jocuri de societate se numără și macao. Scopul acestui joc este de a aduce oamenii împreună și de a le oferi o modalitate simplă de a petrece timpul liber. În România, acesta este unul dintre jocurile de cărți ale copilăriei, care te scapă de plictiseală. Desigur, el poate fi jucat de oamenii de toate vârstele, deoarece este simplu, fără reguli speciale și foarte distractiv. În ziua de astăzi, există și opțiuni de macao online, care se joacă gratis sau chiar pe bani reali.
4. Whist
Acest joc de cărți este popular în România și cunoscut cu denumirea simplă de whist. Are anumite reguli simple care se învață în doar 10 minute și este o modalitate de a te distra cu prietenii într-un mod direct și autentic. Jocul de whist implică luarea unor strategii, permite jucătorilor să-și testeze abilitățile analitice, de planificare și anticipare. Acesta poate fi jucat și online, unde timpul pare că trece mai repede.
5. Domino
În ziua de astăzi, mulți pensionari joacă domino – un joc care este la modă printre oamenii de toate vârstele și profesiile. Acest joc clasic a devenit foarte popular și datorită Internetului, el se poate juca și online, gratuit, pe smartphone. Jocul domino nu este niciodată plictisitor, mai ales că în online are și o grafică frumoasă. Regulile sunt ușoare, iar jocul în sine produce mult entuziasm.
6. Remi
În general românii sunt familiarizați cu jocul de remi, deoarece este unul dintre cele mai vechi jocuri de societate care este apreciat foarte mult și în ziua de azi. Mai nou, acum oamenii joacă și remi pe bani, mai ales că există aplicații cu acest joc și pe telefoane.
7. Scrabble
Jocul de societate scrabble este un divertisment pentru întreaga familie. El trebuie jucat mai des și cu prietenii pentru că este distractiv și va însenina orice seară petrecută alături de aceștia. Jocul scrabble este simplu și interesant, se dovedește a fi cu adevărat un puzzle de cuvine încrucișate, ce poate aduce momente de bucurie în timpul liber.
A câștiga la scrabble necesită baftă, dar și o gândire strategică și un vocabular bogat. Totuși, la joc nu este vorba doar despre câștig sau pierdere, el înseamnă mai ales a petrece timp de calitate împreună cu rudele și cu prietenii. Dacă ești pasionat de Internet, poți juca și scrabble online, care este o alegere excelentă în timpul liber.